Stichting Naaste

Stichting Naaste

Een interkerkelijke vrijwilligersorganisatie die (ex-)gedetineerden helpt bij terugkeer in de maatschappij

Onze vrijwilligers

Kleurrijk gezelschap

De vrijwilligers bij Stichting Naaste is een kleurrijk gezelschap van mensen met een kerkelijke of niet kerkelijke achtergrond.
Ze zijn zeer gemotiveerd en betrokken bij het welzijn van de (ex-) gedetineerde medemens, die vaak door de samenleving moeizaam geaccepteerd wordt.

Wij vinden het belangrijk dat de vrijwilligers goed begeleid en ondersteund worden in hun werkzaamheden.

Voordat een vrijwilliger begint, wordt er een introductie training gevolgd om zo gedegen voorbereid aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast worden er met regelmaat trainingen aangeboden en thema’s behandeld tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten. Intervisie is daar ook een belangrijk onderdeel van om zo van elkaar te kunnen leren.

De matching van een vrijwilliger met een (ex-)gedetineerde wordt zorgvuldig en in samenspraak gedaan.
Dit is altijd maatwerk!

Heb je vragen of interesse om bij ons vrijwilliger te worden, neem gerust contact met ons op. Of kijk eens bij onze vacatures.

Interview vrijwilliger in Stentor

Als vrijwilliger bij Stichting Naaste bezoekt Resi gedetineerden en ex gedetineerden. Ze voert gesprekken met ze en biedt ondersteuning waar het kan.

….Mijn eerste gesprek vond ik heel spannend. Toen hij binnen kwam, vroeg ik: ‘Waar moet ik zitten? Wat is het slimst? Bij de noodknop?! ‘ Hij moest meteen lachen en het ijs was gebroken.”…..

Het volledige interview is te lezen op;

https://www.destentor.nl/zutphen/doordeweeks-werkt-ze-bij-belastingdienst-in-het-weekend-praat-ze-met-gevangenen~a15f4cf8/